Hírek

A mi problémás gyerekünk, Csongrád

A Csongrádi menhellyel csak lassú léptekkel haladunk a helyes irányba.
 
Sajnos ennek több oka is van.
Ennek egyik fő oka, hogy Csongrád sokkal inkább mezőgazdasági jellegű, ahol az állatokat, sajnos köztük a házi állatokat, is haszonállatoknak tekintik.
 


Ahhoz, hogy változtassunk ezen a hozzáálláson, a támogató hatóságokkal együtt egy olyan bázist szeretnénk megteremteni, ami a Csongrádban lévő állatokkal szembeni hozzáállásra hívja fel a figyelmet. Ehhez egy oktatási kampányt terveltünk ki, amivel reméljük, hogy a helyes utat választottuk ki.

Ennek eredményéről, legyen az akár pozitív, akár negatív, szeretnénk Önöket a későbbiekben is informálni.

A Csongrádi menhelyen kitűzött célunk legfőbbképpen az orvosi ellátásra, valamint a kutyák szálláshelyének ki - illetve átépítésére összpontosul.

Az év végén ismét egy oltási kampány áll a napirenden. Ez abból áll, hogy minden új, és régebben itt élő kutyát oltani, illetve az összes kutyát féregteleníteni kell. Ez mindig nagy kihívást jelent mind az állatorvos, mind az ápolók részére, mivel sok olyan kutya van a protezsáltak között, amelyek félnek az embertől.  Ezért nekünk az Állatvédelmi Centrumban dolgozóknak is be kell ebbe segíteni.  Ettől függetlenül ez a művelet egy egész napot vesz igénybe, ami mind az emberből, mind állatból nem keveset vesz ki

Építészeti vonatkozásban két kisebb projektet terveztünk be erre az évre, amelyet már nem lehet tovább halogatni.

A szálláshely tetőterét sürgősen ki kell cserélni, mert több lyuk is van rajta, ami úgy néz ki, mint egy svájci sajt. Először a svájci sajt kinézetű tetőt szedjük le és azt új hullám tetőlemezekkel pótoljuk, ebből kerül kialakításra az új tető, amihez a meglévő tartókeretet is meg kell erősíteni. Ez hegesztőmunkát igényel, hogy a lemezeket fel lehessen rá csavarozni. Ezután a gondozók lefestik majd az egészet, tetszés szerint:-))

Ezen túlmenően, Farkasnak még egy külön kennelt is kell építeni, aki még mindig a láncon van. Ezt a külső a raktárban alakítjuk ki Továbbá, azt is szem előtt kell tartani, hogy a teljes betonmunkát még a hideg beállta előtt befejezzük.
Én nagyon boldog lennék, ha Farkas végre lekerülne a láncról. Semmilyen élőlénynek nem lenne szabad láncon tölteni az életét.

Meggyőződésünk, hogy mindig érdemes tovább folytatni, mert még ha kicsi, de néha csak apró lépésekkel is közelebb kerülünk az állatvédelem valódi fogalmához.

Annak érdekében, hogy a szükséges lépéseket megtehessük ismét szükségünk lesz az Önök támogatásra, mert a nélkül, sajnos semmi nem megy. Kérjük, hogy támogassanak bennünket abban, hogy Farkas lekerülhessen a láncról, és támogassák az oltást és paraziták elleni védelmet. Kérjük, hogy támogatásukkal segítsék a Csongrádi projektet, ezzel mozdítva előre állatvédelmet....

A Pfotenhilfe Magyarország e. V. kollegáink honlapján egy adomány barométert hoztunk létre, amely naponta frissül. Így mindig követni tudják, hogy mennyi adomány érkezett be.

Az adományuk tárgyaként kérjük, írják be hogy „Csongrád- projekt”.
Farkas " a még láncon lévő kutya", az Állatvédelmi Centrum, a Pfotenhilfe Magyarország csapata és a Csongrádi menhely dolgozói nevében előre is szeretnénk megköszönni szíves támogatásukat.

Állatvédelmi Centrum / Gábor Izsák

Kontakt HU

Állatvédelmi - Centrum
Swiss Ranch

Matko 3, in H-6034 Helvécia 
Tel: 0036 76 / 701 297

info@tierschutz-zentrum.com

Állatvédelmi Centrum Non-profit- Szervezete

 

Hìrlèvel

 

Egyetértek vele, hogy személyes adataimat hirdetési célokra dolgozzák fel , illetve, hogy ezekről reklámcélú üzenetet küldenek e-mailben.
Az adott hozzájárulásomat a jövőben bármikor, bármelyen megfelelő formában, visszavonhatom.

Bankverbindung HU

Allatvedelmi Centrum Nonprofit Korl atol Felelossegü
K&H Bank Zrt.
HU31 1040 1165 5052 6789 6751 1004
OKHBHUHBXXX

 

 

© 2016 Tierschutz-Zentrum
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok